Duinsoft Packages
woensdag 19 juni 2024      | home | tools | contact

Deze pagina bevat informatie over en links naar het shell script update-sun-jre.
De huidige versie van dat script is 2.2.1.
Bekende bugs en problemen vind je hier.

Pakketbron

De pakketbron levert een Debian-pakket met het script en dezelfde ondersteunende bestanden als in de supporttarball. Instellen is wat meer werk, maar levert wel een betere integratie met je systeem op. Bijkomende voordelen: een eventueel aanwezige verouderde sun-java6-installatie wordt geheel verwijderd en als je de pakketbron in je lijst laat staan, krijg je automatisch updates van het script. De werkwijze:

Het onder Ubuntu beschikbare script apt-add-repository gebruiken is niet aan te raden omdat dat script een paar onjuiste aannames doet.
Bovengenoemde keyserver keys.gnupg.net is maar een voorbeeld. Je kunt elke betrouwbare keyserver gebruiken. Als de apt-key-opdracht een foutmelding oplevert, probeer dan een van de servers van deze pagina.

Alleen downloaden

Uiteraard kan je het Debian-pakket ook met apt-get download ophalen van de pakketbron zonder het gelijk te installeren. Als je dat doet en vervolgens besluit het pakket alsnog te installeren met dpkg -iB of GDebi, dan levert dat ook een complete installatie op.
De kans bestaat echter dat GDebi ten onrechte meldt dat de installie is mislukt. Dat wordt dan veroorzaakt door een enigszins raadselachtige foutmelding van dpkg over het niet kunnen installeren van het pakket sun-java6-jre (dat zojuist is verwijderd). Dit heeft geen enkel nadelig effect op de installatie van update-sun-jre, maar het komt wel wat vreemd over...

Verwijderen

Wil je het script verwijderen, dan hangt de te volgen werkwijze af van de manier waarop je hebt geïnstalleerd. Om een handmatige installatie ongedaan te maken, voer je de opdracht
sudo ./update-sun-jre -v remove
uit (de directory met het script open in een terminal!). Dit zal niet lukken als het script met behulp van een Debian-pakket is geïnstalleerd. In dat geval kan je bijvoorbeeld Synaptic of apt-get gebruiken (dpkg --remove zal niet werken). Je krijgt dan wel een andere Java-installatie voorgeschoteld: OpenJDK. Als je dat niet wilt, kan je ook beginnen met installeren van de sun-java6-plugin (als die nog in de pakketbronnen zit). De andere sun-java6-pakketten komen dan vanzelf mee en het scriptpakket wordt automatisch verwijderd.


partner-hypothetical